Pfas door een artsenbril: ‘Ik wil een plan van aanpak, in plaats van een welles-nietesspel met een bedrijf’ | Medisch Contact

Artsen maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen van lucht-, bodem- en grondwatervervuiling door chemiefabrikant Chemours. Als omwonende of als dokter – en soms allebei. In dit artikel in Medisch Contact geven vier artsen hun visie op Pfas, intensivist Diederik Gommers, arts M+G/medische milieukunde Henk Jans, gepensioneerd arts M+G/medische milieukunde Henk Klapwijk en gepensioneerd huisarts niet-praktiserend Kees Rovers.

Henk Jans: “Als artsen medische milieukunde vinden we dat de emissies van pfas door Chemours zoveel mogelijk verminderd moeten worden, het liefst naar nul. We weten dat bij blootstelling aan pfas de kans toeneemt op gezondheidsrisico’s op de lange termijn, zoals effecten op het immuunsysteem, een lager geboorte­gewicht bij kinderen, een ver­­hoogd cholesterol en leverschade.”

Lees het artikel hier helemaal.